• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
  • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)
Home ♡ » Archief » De Bruidswinkel » Bruidsschoenen


De schoenen die je op je Trouwdag draagt, hebben niet alleen invloed op je Trouwlook, maar ook op je comfortniveau, dus kies je Trouwschoenen zorgvuldig. 

Hoe? Hieronder een aantal tips:

1. De Stof:

Hoewel de meeste bruidsschoenen van stof zijn gemaakt, meestal satijn of zijde, is er geen regel die zegt wat voor schoenen de bruid moet dragen. Je kunt natuurlijk ook leer, suède of plastic schoenen dragen, zolang je schoenen maar bij het uiterlijk van je jurk passen.

2. De Kleur:

De meest voorkomende kleur trouwschoenen is wit, dit komt omdat de meeste bruiden een traditonele wit tint trouwjurk dragen. Je zou ook bv kunnen kiezen voor een orginele look trouwschoenen door deze bv in de kleur van de accessoires of verfraaiing in je jurk te kiezen.

Maak je geen zorgen over het vinden van een exacte match met de kleur van je jurk. Het combineren van licht verschillende tinten wit of neutrale kleuren is niet alleen perfect en  aanvaardbaar, het zorgt ook voor een rijkere, meer aansprekende look.

3. Comfortabel:

Als je door het gangpad loopt op je stilleto-hakken, zie je beeldig en fantastisch uit, maar het moet niet zo zijn dat je bv na 1 uur al zere voeten hebt. Als je het niet gewend bent om hakken van te dragen, of als je je tenen nooit hebt durven laten zien in sandalen met bandjes, of pumps met een open teen, draag dit soort schoenen dan ook niet op je trouwdag.

Designer Schoenen:

Als comfort belangrijk voor je is, overweeg dan om te investeren in een high-end merk. Hoewel je betaalt voor de hoogwaardige stof en het fijne vakmanschap, zal je wel genieten van een betere pasvorm en meer comfort

4. Stijl:

Het seizoen:

Kies voor Trouwschoenen die passen bij het seizoen waarin je trouwt. Traditionele modevoorschriften dicteren dat gesloten schoenen geschikt zijn voor de Wintermaanden en het Herfstseizoen. Deze regel is echter enigszins versoepeld, Open schoenen Een worden in de Zomermaanden en in het Lenteseizoen gedragen. Zorg ervoor dat als je tenen te zien zijn je nagels mooi gelakt zijn en dat je naar de pedicure bent geweest. 

De formaliteit van je trouwdag:

Een pump met gesloten teen biedt een klassieke en formele look; toegevoegde verfraaiingen maken een schoen ook formeler. Sandalen, balletslippers en met juwelen bezaaide slippers bieden een casuale look. 

Jouw jurk:

Bruidsschoenen kunnen worden versierd met een aantal versieringen, zoals kristal, strass, bogen, kralen en borduurwerk, dus kies een versiering die een mooie aanvulling op jouw jurk hebben of op je accessoires. Een versierde zoomlijn vraagt ​​om een ​​eenvoudigere schoenstijl, terwijl verfraaide schoenen een effen zoomlijn aankleden.

Jouw locatie:

Als uw ceremonie of ontvangst plaatsvindt op een gazon, op het strand of op een ander zacht oppervlak, vermijd dan naaldhakken, omdat deze de neiging hebben weg te zinken in zachte grond en zand. Zoek in plaats daarvan naar platte schoenen

Nog wat andere tips:

  • Als je open schoenen draagt, draag dan geen kousen, de lijn over de teen mag nooit zichtbaar zijn.
  • Onthoud dat hoge hakken je benen er gezonder uit laten zien (waardoor je kuiten gebogen blijven) en voor een betere  houding zorgen.
  • Zorg ervoor dat je bij alle keren dat je je jurk gaat passen je schoenen aan hebt zodat je juk op de juiste lengte kan worden aangepast.
  • Met schoenzolen kun je uitglijden en schuren voorkomen, zodat je de hele nacht kunt blijven dansen. Een klein geheimpje;  schoenzolen zullen je voeten er zelfs beter uit laten uitzien doordat deze voorkomen dat je tenen over de rand van je schoen hangen.
  • Draag je schoenen een paar weken voor de bruiloft eenof twee uur per dag binnen. Dit breekt de stof waardoor deze soepeler wordt en je went eraan om je schoenen te dragen.
  • Als je toch die droomschoenen vindt waar je eigenlijk vooraf al van weet dat je het hier niet de hele dag op uithoudt, neem dan nog een paar schoenen mee die wel wat lekkerder zitten. Draag die moordenaarshieltjes voor de ceremonie en foto's en verander in het comfortabele paar om op te dansen.

Om je te een idee te geven van de verschillende modellen Trouwschoenen en je te inspireren heb ik hieronder een kleine selectie gemaakt.

Het totale aanbod, alle informatie, vindt je in de webshop van Dressilyme ♡

Chique PU bovenste ronde neus ultrahoge hak Trouwschoenen met steentjes

Schoenenstijl: Ronde teen
Bovenmateriaal: PU
Hieltype: naaldhak
Hoogte van de hak: ongeveer 14 cm

Sierlijke PU ronde neus ultrahoge hak Trouwschoenen met parels

Schoenenstijl: Ronde teen
Bovenmateriaal: PU
Hieltype: naaldhak
Hoogte van de hak: ongeveer 14cm

Exquisite Lace Closed Toe Trouwschoenen

Schoenenstijl: Gesloten teen
Bovenmateriaal: kant
Voering: PU-leer
Buitenzool: rubber
Haktype: kittenhak
Hoogte van de hak: ongeveer 6,5 cm

Mooie PU & Lace puntschoen schoenen met hoge hakken en parels

Schoenenstijl: puntschoen
Bovenmateriaal: PU & Lace
Hieltype: naaldhak
Hoogte van de hak: ongeveer 9.5cm