Ontdek de ModeTrends Herfst & Winter 20/21 @Trends Blog!

Home ♡ » Archief » De Bruidswinkel » Trouwjurken » De Silhouetten Trouwjurken! » Welk Silhouet Trouwjurk past bij jouw figuur?


Welk Silhouet Trouwjurk past het beste bij jouw figuur?

Elke bruid moet zich mooi en op haar gemak voelen op haar Trouwdag. De beste manier om DE Trouwjurk van jouw dromen te vinden is door het Silhouet Trouwjurk te kiezen waarin jouw lichaamstype het beste tot zijn recht komt. Met de juiste silhouet en designdetails zie je er stralend uit vanaf het moment dat je je Trouwjurk aantrekt, dus wees jezelf tijdens het kiezen van jouw Droom Trouwjurk en zorg ervoor dat je je mooi en comfortabel voelt in de jurk!

Om je op weg te helpen bij het kiezen van het Silhouet Trouwjurk die het beste bij jouw figuur past heb ik de verschillende lichaamstype op een rijtje gezet. 

Appelfiguur

 1. De schouders zijn net zo breed als de heupen
 2. Jouw taille is iets breder
 3. Benen zijn slank (en vaak lang)
 4. Soms een beetje een buikje
 5. Relatief kleine borsten

 

Bij een Appelfiguur zijn de schouders net zo breed als de heupen. De taille is nog iets breder. Je benen zijn je grote trots en die mogen dan ook zéker gezien worden. Leg het accent op je taille om je bovenlichaam wat minder rond te laten lijken.

Een A-lijn Trouwjurk is DE ultime jurk voor een Appelfiguur. Ook de Empirie Trouwjurk is zeer geschikt. Als je je er prettig bij voelt zal een diepe decolleté je prachtig staan. Om je Trouwlook helemaal af te maken, kun je gaan voor een mooie sleep!

Peerfiguur 

 1. Je heupen zijn breder dan je schouders 
 2. Het zwaartepunt van je lichaam zit aan de    onderkant, bij je heupen, billen en bovenbenen
 3. Vaak een grotere kledingmaat onder dan boven
 4. Relatief kleine borsten
 5. Volle billenBij een Peerfiguur zijn de heupen breder dan je schouders. Het zwaartepunt zit aan de onderkant van het  lichaam, bij je heupen, billen en bovenbenen. Om je lichaam wat meer in balans te brengen kun je je schouders iets meer volume geven en de aandacht van de onderkant afleiden.

 

Leg het accent van je Trouwjurk op het boven lijf, in de top. Dit kan ook met een mooie halslijn bv met een off-sholder Trouwjurk. Een wijde volle rok, zoals bij een Ball gown/Prinsessenjurk zorgt er voor dat je volle billen en heupen camoufleert.  Ook in een A-lijn Trouwjurk staat prachtig bij een Peerfiguur. Een Peerfiguur komt niet goed tot haar recht in een Zeemeermin of Trompet Trouwjurk, deze Trouwjurken sluiten nauw om je lichaam.

De Omgekeerde Driehoek

 1. Je hebt brede schouders
 2. Relatief smalle heupen
 3. Vaak een rechte taille
 4. Je bent atletisch gebouwd

 

Het figuur van de omgekeerde driehoek heeft brede schouders, een rechte taille en is atletisch gebouwd. Met de juiste Trouwjurk kun je jouw vrouwelijke vormen accentueren waardoor je schouders smaller lijken en je heupen breder. Een A-lijn, Empire, of een Ball gown/Prinsessen Trouwjurk staan je perfect.

Rechtfiguur 

 1.  Je schouders en heupen zijn even breed
 2. Taille loopt recht en op een lijn met de schouders en heupen
 3. Kleine borsten
 4. Platte billen

 

Een Plankfiguur heeft wat mindere vrouwelijke vormen,  je schouders, heupen en taille zijn vrijwel even breed en je hebt een kleine boezem. 

Een A-lijn of een Rechte Trouwjurk zijn DE Ultime jurken en staat je prachtig!  Vermijd strapless Trouwjurken. Een halter, een off-shoulder halslijn en A-symmetrische vormen zijn meer geschikt voor je.

Zandloperfiguur 

 1.  Je schouders zijn net zo breed als je heupen
 2. Smalle taille
 3. Volle borsten
 4. Volle billen

 

Met een zandloperfiguur krijg je hoogstwaarschijnlijk regelmatig jaloerse blikken van andere vrouwen. Jij hebt immers het lichaam waar menig vrouw van droomt! Je schouders zijn net zo breed als je heupen en je hebt een smalle taille. 

Vestig daarbij vooral de aandacht op je taille, en creëer met soepelvallende stoffen zoals Chiffon of Organza een speelse look. Een decollete mag best een Zeemeermin Silhouet zal je geweldig staan.