• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
  • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)

Zo shop je jouw tas!

Tassen zijn niet meer weg te denken uit het mode beeld. Natuurlijk is een tas bedoeld om je spullen in mee te nemen maar tegenwoordig ook de kers op de taart om je outfit compleet te maken. Het shoppen van een tas is makkelijk, er is zoveel aanbod. Maar wist je dat een tas toch een bepaald beeld van je outfit en je lichaam bepaald? Daarom even wat tips voor het aanschaffen van jouw perfecte tas♡

1. Pas de tas!

Net als een kleding stuk is het slim om een tas toch even te "passen". Kijk even in een spiegel, probeer de tas uit zoals jij deze wil dragen, je ziet snel genoeg of de tas bij je past. Als je online shopt is dit wat moeilijker maar de afmetingen van de aangeboden tas staan in de meeste advertenties, meet dit na om zo de tas te "passen".

 


2. Kies het goede formaat!

Een tas kan, net als bij kleding, je figuur beter laten uitkomen maar ook verslechteren. Zorg ervoor dat je tas in de juiste verhouding met je lichaam is. Ben je klein draag dan geen grote tas (soms kan je dit natuurlijk niet vermijden, je zal toch je spullen mee willen nemen). Ben je lang en groot draag dan geen klein tasje. Zorg ervoor dat je tas in evenwicht is met je lichaam.

3. Kies de goede vorm!

Kies een vorm die contra is van je lichaam. Ben je lang en dun, ga dan voor een ronde tas, ben je klein en gezet kies dan voor een "slanke", rechthoekige tas.

4. Een tas moet lekker dragen!

Probeer de tas uit. Een tas die je onder je arm wil dragen moet je bv wel onder je arm kunnen houden. Check of het hengsel bv niet onder je arm knelt of dat het hengsel te lang is.


5. Wist je dat een tas bepaalde delen van je lichaam accentueert?

Een schoudertas die op je middel valt zorgt ervoor dat de aandacht ook naar je middel gaat.  Als je een buikje hebt kan je het beste dit soort tassen niet dragen. Ga dan voor een tas die je losjes in je hand draagt, de aandacht gaat dan naar de benen, draag je de tas onder je arm dan gaat de aandacht naar de borsten.
Tip:  Draag je een "enveloppe" avondtas zorg er dan voor dat je bij de manicure bent geweest want bij deze tas ligt de nadruk op je handen

6. Zijn je spullen veilig?

Denk er over na wat je in je nieuwe tas mee wil nemen en of  de tas daar veilig en geschikt voor is. Wil je bv een portemonnee meenemen dan moet er wel een rits in je tas zitten. Kijk of er vakjes inzitten en/of een rits.

Laat je inspireren, gebruik de bovenstaande tips, gebruik de 12 topkleuren voorjaar/zomer 2019 en shop jouw tas♡