• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
  • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)
Home ♡ » Archief » ZomerTrends 2020! » Modekleuren Lente en Zomer 2020


De Pantone lente en zomer kleuren 2020

DE Modekleuren 2020, een mix van felle, pastel en donkere kleuren!

Het is zover, Pantone heeft tijdens de New York Fashion Week DE Trendy modekleuren voor de Lente en Zomer 2020 gepresenteerd! 12 prachtige Lente/Zomer kleuren om lekker mee te combineren!

De kleuren rood, steenrood, oranje en oker/donkergeel zijn ook deze lente en zomer Trendy.  De kleuren blauw en blauwgroen zijn "nieuw" toegevoegd aan het kleuren pallet en ook de felle en pastel tinten zal je de aankomende Seizoenen veel gaan zien! 

Kleur van het jaar 2020,

PANTONE Classic Blue!

 

De kleur van 2020  is Classic Blue 19-4052! Deze kleur is de de basis voor in je kledingkast voor alle vier de seizoenen! Een kleur die symbool staat van hoop, kalmte en vertrouwen en een basiskleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. 

Top 12 

Pantone lente en zomer Modekleuren 2020!

1. Scarlet Flame

Een heldere, niet rode tint  die vastberadenheid, moed en zelfvertrouwen uitstraalt. 

2. Saffron

Saffron of saffraan geel, genoemd naar stampers van krokussen. Geel was deze winter al een populaire kleur en is dit ook in deze Lente en Zomer.  

3. Classic blue, De kleur van 2020!

Classic blue of klassiek blauw is een kleur die niet al te donker blauw is. Blauw is een goede basiskleur die makkelijk combineert met de meeste andere modekleuren van dit voorjaar!

4. Biscay green

Biscay of Aqua  is een vrolijke zomerkleur tussen groen en blauw in. Deze kleur kan je mooi combineren met roze, wit en blauw.

5. Chive

Chive een donkergroene kleur, net als "bieslook" die je niet zo snel verwacht als zomerkleur maar is voor de de aankomende seizoenen een trend. De kleur lijkt op het donkere legergroen en is super goed te combineren met de kleuren  lichtgeel, roze, wit of lichtblauw.

6. Faded denim

Een rustige, neutrale tint blauw die comfort en vertrouwen uitstraalt. Deze kleur zal je veel gaan zien in de Denim mode en is met alle andere kleuren te combineren.

7. Orange peel

De oranje kleur van de sinaasappelschil is een vrolijke kleur voor de zomer. Deze oranje tint is in combinatie met de zonlicht geel, blauwe tinten, beige, wit en kaneelbruin super mooi. 

8 Mosaic Blue

Een mooie kleur blauw die lijkt op donker turquoise. Deze kleur is mooi in combinatie met andere blauwtinten, met roze, paars en lichtgeel.

9. Sunlight

Sunlight of zonlicht, een mooie zachte kleur geel, een perfecte zomerkleur.  

10. Coral pink

Een echte zomerse kleur die lijkt op zalmrose. Deze kleur is mooi te combineren met beige, blauw, wit, zwart, cinnamon stick en kaneelbruin.

11. Cinnamon Stick

Cinnamon stick, dezelfde kleur als een kaneelstokje, een warme bruine kleur. Deze kleur is mooi te combineren met zonlicht geel, saffraan geel, koraal, mozaïek blauw en aqua. 

12. Grape compote

Een zachte paarse tint die goed te combineren is met blauw, roze, wit, geel, aqua en kaneelbruin.

De Pantone BASIS Kleuren

Voorjaar/Zomer 2020! 

Om lekker mee te combineren!

 

De 4 Basis kleuren voor deze Lente en Zomer zijn Lark, Navy Blazer, Brilliant White en Ash. 4 klassieke, neutrale kleuren waarmee je lekker kan combineren. 

PANTONE 16-1324 Lark 

Een neutrale heldere kleur voor alle seizoenen!

PANTONE 19-3923 Navy Blazer 

Een donkerblauwe, bijna zwarte kleur!

PANTONE 11-4001 Brilliant White 

Een mooie, frisse witte kleur!

PANTONE 16-3802 Ash 

Een mooie, luxueuze grijze kleur!


Trends Blog

Tips & Trucs