• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
 • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)
Home ♡ » Tips & Trucs » Test: Welk Seizoenstype ben jij?

Welk Seizoenstype ben jij?

Doe de Test!

Je bent even lekker wezen shoppen en goed geslaagd. Je hebt een super tof outfitje voor je zelf gekocht. Maar als je thuis voor de spiegel staat ga je twijfelen en je voelt je helemaal niet prettig in je nieuwe outfit. Je bekijkt je zelf in de spiegel en je komt tot de conclusie dat de kleur helemaal niet bij je past........ herkenbaar? 

 
Uit een onderzoeken blijkt dat 47% van de 100 vrouwen geen idee heeft welke kleur haar het beste staat en dat 30% hierdoor wel eens een miskoop doet van een kledingstuk die totaal niet bij haar past.....zo zonde!
 

Hoe kan het dat de ene kleur je beter staat dan een andere? Hoe kan het dat je vriendin straalt in pastelkleuren terwijl deze kleuren jou juist heel bleek maken? 

 

Dit is allemaal afhankelijk van welk soort seizoenstype je bent.  Er zijn 4 verschillende  seizoenstypes; Lente, Zomer, Herfst & Winter. Bij alle 4 de types hoort een ander kleurenpallet. Wil jij weten welk Kleurtype jij bent?

Doe de kleuren test!

Beantwoord de onderstaande vragen!

 

Jouw huid is:

 • A. licht, ivoorkleurig, met een gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten.
 • B. rozig, bleek, porselein en fris
 • C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes.
 • D. zeer blank, porselein of olijfkleurig, donker of Aziatisch type

 

Jouw haarkleur is:

 • A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond
 • B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden schijn
 • C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans
 • D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden ondertoon

 

Jouw ogen zijn:

 • A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker
 • B. blauw, grijsblauw
 • C. bruin, groen, hazelnoot
 • D. felblauw, grijs, donkerbruin of zwart

Check jouw antwoorden en ontdek welk Seizoenstype jij bent!

Klik op de linken onder het Seizoenstype en ontdek welke kleuren en kleding het beste bij jou passen!

A. Lentetype

Heb jij het meeste A geantwoord?  Dan ben je een Lentetype. Lentetypes hebben vaak een goudblonde tot licht rossige haarkleur. De ogen zijn (grijs)blauw, lichtbruin of groenig. De huid is licht, maar wel met een warme (gouden) ondertoon. De meeste Lentetypes hebben sproetjes. Lentetypes worden niet snel bruin in de zon en verbranden snel.

Bekijk het kleuradvies voor Lentetypes>>

B. Zomertype

Heb je het meeste B geantwoord? Dan ben je een Zomertype. Zomertypes hebben meestal (licht)blond haar met een koele ondertoon. Heb je van nature witblond tot asblond haar? Dan kan je er vanuit gaan dat je een zomertype bent. Zomertypes hebben een lichte huid met een koele ondertoon en soms een frisse blos op de wangen. Net als Lentetypes worden Zomertypes niet bruin in de zon en verbranden over het algemeen snel. De ogen zijn vaak helderblauw maar kunnen ook naar grijs of groen neigen. 

Bekijk het kleuradvies voor Zomertypes>>

C. Herfsttype

Heb jij het meest een C geantwoord? Dan ben je een Herfsttype. Herfsttypes hebben donkerblond tot chocoladebruin haar met  vaak een gouden of koperen gloed erin. De ogen van herfsttypes zijn meestal (licht)bruin, groen of hazelnoot. Herfsttypes hebben een lichte tot beige huidskleur met hier een daar een sproetje. Als herfsttype word je niet snel bruin, maar als je eenmaal bruin bent kan je je kleurtje wel lang behouden!

Bekijk het kleuradvies voor Herfsttypes>>

D. Wintertype

Heb je het meeste met D geantwoord? Dan ben je een Wintertype. Wintertypes hebben over het algemeen een wat bleke of lichtgetinte huid met een blauwkoele ondertoon. De meeste Wintertypes hebben geen sproetjes. Het haar van de Wintertypes is donkerbruin tot zwart zonder rode gloed, dus ook weer met een koele ondertoon. 

Bekijk het kleuradvies voor Wintertypes>>


Online Shopping

Lekker relaxed, 24/7, online shoppen. Ontdek de aanbieders, laat je inspireren en shop jouw look!