• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
  • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)
Home ♡ » Tips & Trucs » Welke kleding past bij jouw figuur?


Welke kleding past bij jou figuur?

Elke vrouw kent het dilemma wel; welke kleding is passend bij jouw figuur? Je wilt natuurlijk dat jouw figuur zo goed mogelijk tot haar recht komt in je outfit, maar dit kan soms nog best lastig zijn. No worries, met de informatie op deze pagina vind je heel gemakkelijk de perfecte kleding voor jouw figuur!

Appel

Zijn jouw schouders net zo breed als je heupen en is je taille net iets breder? Dan heb je het appel figuur. Dit figuur kenmerkt zich door een wat ronder en voller figuur. De ronde vormen zie je met name bij jouw borsten, buik en billen. Jouw benen en armen zijn jouw grote trots en het meest slank van jouw lichaam. Je taille is minder nadrukkelijk aanwezig en de buik meestal de grootste onzekerheid. 

Een a-lijn of v-hals voor een appelfiguur

Heb jij een appelfiguur? Leg dan met je kleding de nadruk op jouw schouders, borsten en hals. Hierdoor valt jouw buikje minder op en wordt het smalle gedeelte van jouw lichaam geaccentueerd. Een ideaal kledingstuk hiervoor is een top of jurkje met een v-hals!

Tip: combineer het met een mooie ketting voor nog meer focus op jouw hals! 

Daarnaast past een a-lijn jurkje of top heel goed bij jouw figuur! Hiermee bedoelen we dat bij het jurkje of de top de taille onder jouw borst zit en vervolgens wijd uitloopt. Als jij graag een jeans draagt kies dan voor een jeans met een sluiting boven de heupen. Hierdoor leg je meer accent op je benen! Genoeg keuze dus! 

Peer

Bij het lichaamstype peer (ook wel de A-lijn genoemd) heeft je lichaam de vorm van de letter A. Je heupen zijn breder dan je schouders. Het gewicht ligt bij jou vooral rond je heupen, billen en bovenbenen. 

Bovenkleding belangrijk bij een peerfiguur

Met een peervormig figuur is jouw bovenkleding erg belangrijk. Om jouw figuur het beste uit te laten komen moet je hier de accenten leggen. Trek b.v. een strak shirtje aan dat aansluit op jouw lichaam. Combineer dit shirtje met een niet al te opvallende high waist jeans of een rok met een hoge taille, zo leg je alle focus op jouw bovenlichaam en laat het je heupen slanker lijken. 

Potlood

Kenmerkend aan dit figuur is dat jouw schouders even breed zijn als je heupen. Je hebt geen duidelijke taille en kleine borsten en billen. Jouw figuur loopt als het ware recht naar beneden. Met een potloodfiguur wil je graag wat meer vrouwelijke vormen en een taille creëren. 

Een strakke top met een wijde broek voor een potloodfiguur

Je kunt het beste een strakke top aantrekken met een wijde broek of rok! Het is helemaal ideaal als deze broek of rok een hoge taille heeft, hiermee accentueer je de rondingen op jouw heupen.

Tip: zorg dat je kleding geen verticale strepen bevat; deze zorgen ervoor dat het gebrek aan rondingen nog meer opvalt. 

Zandloper

Met het zandloperfiguur heb je het lichaamstype waar veel vrouwen van dromen. Je schouders zijn net zo breed als je heupen en je taille is smal. Met dit lichaamstype wil je voornamelijk nadruk leggen op je rondingen en op je taille. 

Classy jouw rondingen showen met een zandloperfiguur 

Met een zandloperfiguur is het gevaar dat je te strakke kleding aantrekt. Jouw vormen zijn onwijs mooi en daar mag je absoluut mee showen, maar door te strakke kleding te dragen kan het een tikkeltje ordinair lijken. Daarnaast kruipt strakke kleding nog sneller omhoog door jouw rondingen, niet ideaal dus. 

Wil jij jouw figuur toch op een goede manier benadrukken kies dan voor een classy jumpsuit, een mooie jurk met taille of kokerrok. Hiermee worden jouw vormen op de goede manier benadrukt. Ook zijn peplum-tops of blazers die net boven je navel dicht perfect voor jouw figuur! 

Omgekeerde Driehoek

De omgekeerde driehoek is het lichaamstype peer, maar dan omgedraaid. De schouders zijn bij dit figuur breder dan de heupen en de taille is vrij recht. Wanneer je een omgekeerde driehoek bent, wil je vooral je billen en taille accentueren. 

Een vrolijke broek of rok bij een omgekeerde driehoek figuur

Een fleurige broek of rok is de MUST voor een omgekeerde driehoek figuur. Hiermee zorg je ervoor dat de aandacht naar jouw benen gaat en daardoor jouw bredere schouders minder opvallen.  Je kan aan de bovenkant het beste om een rustige top, shirt of blouse aan trekken.