• Mode & Meer is verhuisd, ontdek de nieuwe website@ https://modemeer.pixieset.com/
  • (per 1 april 2021 is deze website niet meer actief!)
Home ♡ » Wat is Multi Level Marketing?


Netwerkmarketing:

Wat is Multi Level Marketing, MLM en hoe werkt het?

Hoe het werkt?:

Multi Level Marketing, MLM; een distributie methode die door bedrijven gehanteerd kan worden voor de verkoop van hun goederen of diensten.

Bij "gewone" verkoop en marketing gaat het als volgt: de fabrikant levert de producten aan de importeur, deze levert de producten aan winkels en deze verkoopt de producten aan de klant. Daartussenin vliegen, varen en/of rijden transporteurs om de producten te verplaatsen, zijn er depots en/of magazijnen waar spullen (tijdelijk) worden opgeslagen, en schappen die uiteindelijk in de winkels gevuld worden met de producten die jij en ik daar kunnen kopen. Daarnaast worden er veel geldverslindende reclamecampagnes gemaakt. Al deze activiteiten kosten geld en alle poppetjes die daarbij betrokken zijn moeten betaald worden en willen alle partijen ook nog winst maken. Dit  is dus de reden waarom je in de winkel voor sommige producten 20x zo veel betaald moet worden.

MLM is een vorm van directe verkoop. Hierbij worden producten of diensten rechtstreeks, zonder tussenkomst van anderen, aan de klant geleverd. Bij dit concept zitten er geen winkels of poppetjes meer tussen die betaald moeten worden en er hoeven geen dure reclame campagnes gemaakt te worden. De distributeurs hebben rechtstreeks contact met de klant voor zowel verkoop als service .en door het promoten van de producten maken zij direct reclame voor de bedrijven.  Het voordeel is evident: minder tussenschakels en geen dure reclamecampagnes, dus minder kosten voor het bedrijf en dus lagere prijzen voor de consument.

 

 

Hoe verdien je geld met MLM?:

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met MLM:

Een van de belangrijkste dingen binnen MLM is het uitbreiden van je netwerk. Hoe groter je netwerk is hoe meer kans je hebt om je producten te verkopen en je dus meer geld kan verdienen. Je netwerk uitbreiden kan je op verschillende manieren doen. Een van de bekendste is de mond op mond reclame. Sta achter je producten en vertel aan zo veel mogelijk mensen hoe deze werken en wat je aanbiedt. Ook door advertenties op Social Media te plaatsen kan je je netwerk uitbreiden. Je kan hier nog verder in gaan door bv visite kaartjes te laten maken en uit te delen of posters op te hangen.

Directe verkoop:

Door het promoten van de producten bouw je een klantenbestand op en verwijs je de klant naar het bedrijf en product. Promoot de producten op de manier die bij jou past, bv op Social Media; Facebook en/of Instagram  Na inschrijven bij een partner bedrijf ontvang je een persoonlijke link. Je plaatst een advertentie op een daarvoor bestemde pagina op Social Media met hierbij jouw persoonlijke link. Op het moment dat de klant via jouw link een bestelling plaatst en betaald ontvang jij commissie over de winst. Je kan er bv ook voor kiezen om op markten en braderieën te gaan staan of thuisparty's te geven, hiervoor zal je zelf natuurlijk wel eerst producten voor moeten inkopen. Kies de methode waar je goed in bent en waar jij je prettig bij voelt!

 

Bouw je eigen Distributienetwerk/Team op

Dit doe je door mensen aan te moedigen om precies datgene te gaan doen wat jij ook doet: producten promoten. Op deze manier bouw je een team op waar jij de coach van bent. Je werkt samen voor een wederzijds succes. 

 

Verdiensten:

Bij directe verkoop koopt de klant via jouw persoonlijke link tegen verkoopprijs het product in, het verschil tussen de verkoopprijs en inkoopprijs is jouw directe winst. Daarnaast krijg je een commissie over de verkochte producten, hoe meer verkopen hoe hoger je commissie. Naast de commissie op je eigen aankopen en verkopen verdien je commissie over de aankopen en verkopen van je team. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden om extra bonussen te verdienen en profiteer je zelf op korting op je aankopen.

 

Vanaf het begin ben je eigen baas, maar je bent nooit alleen: 

Je krijgt ondersteuning van het bedrijf en een coach (dat ben ik) om je te helpen en je bedrijf te laten groeien, daarnaast zijn er regelmatig trainingen en webseminars voor business partners.

JIJ beslist wat je wil doen, waar en wanneer, je ontwerpt je carrière en beheert je tijd. Dit biedt niet alleen vrijheid van ontwikkeling, maar ook de tijd voor jezelf en je gezin. Als je dit maar consistent en vaak genoeg doet, is het een leuke manier om die luxe vakantie te betalen, de maand schade- en schuldenvrij door te komen, of zelfs een compleet inkomen aan over te houden.

Dus wordt distribiteur en schrijf je nu in! Twijfel? Niet doen, het is mij ook gelukt😉