Home ♡ » Tips voor Netwerkmarketing


Tips Netwerkmarketing:

1. Presenteer je bedrijf en wees zichtbaar:

Een goede en duidelijke bedrijfspresentatie is de eerste stap op mensen nieuwsgierig en enthousiast te maken over wat jij doet, wat je bedrijf doet, over je producten, over jou, enthousiasme wekt enthousiasme op! Verdiep je in je doelgroep, je producten en zorg ervoor dat je je onderscheid van andere in jouw business. Een goede start is om op Facebook een bedrijfspagina of een groep aan te maken. Maak een logo waarmee je mensen nieuwsgierig maakt. Maak pakkende advertenties en maak teksten niet te lang, gebruik duidelijke afbeeldingen. Plaats je advertenties op de alleen daarvoor bedoelde Facebook pagina's en maak reclame voor jouw bedrijven pagina en/of groep. Let op: doe dit niet te vaak achter elkaar, Facebook zal dit zien als spam waar op je een ban krijgt en zo een aantal dagen niets op Facebook kan doen. Een hele goede tip is om de producten die je gaat promoten eerst zelf uit te proberen, zodat je weet wat het product doet en je dit kan vertellen aan je doelgroep, een video waarin je laat zien dat jij het product test en gebruikt helpt hier zeker bij. Let hier wel bij op dat je dit a. niet te vaak doet, dit voor overkill op Social Media, er is zoveel van te vinden.  b. Wees enthousiast over je product en wees trots op wat je doet.  

2. Promoten/Adverteren/Kanalen:

Naast Facebook zijn er nog veel meer andere kanalen om je bedrijf en je producten te promoten; Instagram, Twitter, Google, Youtube, Eigen website maar je zou ook thuisparty's kunnen geven, op markten en braderieën gaan staan of visite kaartjes uit delen. En wat dacht je van een van de belangrijkste op dit gebied "mond op mond reclame"! 

3. Netwerken:

Blijf je netwerk uitbouwen. Je kan bv via messenger mensen een berichtje sturen met daarin de presentatie van jouw bedrijf waarin je vraagt lid te worden van jouw bedrijvenpagina en/of groep. Daarnaast kan je op bv Facebook vrienden van vrienden benaderen. Ook zij hebben weer vrienden en zo breidt je netwerk snel uit. Let er wel op dat je dit op een nette en eerlijke manier doet. Voeg niet zomaar ongevraagd mensen toe voor je groep, dit wekt irritatie op bij mensen en zij zullen dus negatieve reclame maken voor je producten en bedrijf. Andere opties zijn bv Mailings sturen met aanbiedingen of het uitdelen van visite kaartjes. Wat ook helpt is om bv op je eigen Facebook account teksten te plaatsen die op jouw producten slaan, foto's van jezelf of wat je aan het doen bent of als je goed kan schrijven een blog. Zorg ervoor dat je ook je media contacten uitbreidt/netwerkt, wordt lid van b.v. Facebookgroepen in jouw branche, geef een like aan bedrijven pagina's in jouw branche en discussieer mee over producten en of onderwerpen uit jouw branche waarin je laat zien professioneel betrokken te zijn bij wat je doet en kennis hebt over je producten.