Home ♡ » Tips voor Teamopbouw

Hoe bouw je een Netwerkteam op?

We hebben allemaal verschillende doelen. Als je echter in Multi Level Marketing, MLM, Netwerkmarketing maar ook in Direct Sales naar een hogere niveau wil gaan, zal je echt een team om moeten bouwen. Hierdoor optimaliseer je je inkomsten. Bij de meeste netwerkmarketing verdien modellen kan d.m.v. je teamomzet niet alleen je commissie percentage naar hogere levels brengen maar je kan er vaak ook extra bonussen mee verdienen. Promoot wat jij doet "het promoten van de producten van de aanbieder", maak mensen enthousiast om dit ook te gaan doen. Deze enthousiastelingen schrijf je in onder jouw persoonlijke link/nummer. Over de verkopen van jouw teamleden ontvang jij commissie. Ook je teamleden zullen enthousiastelingen werven voor hun team. Ook van de teamleden van je teamleden ontvang je commissie en zo verder.  Dus hoe groter en succesvoller jouw teamleden zijn hoe meer jij verdient en je stijgt rang waar weer verdiensten aan verbonden zijn!  Dus conclusie: Samenwerken is een heel belangrijk onderdeel in MLM/Netwerkmarketing.


Tips:

 

1. Verdiep je in je doelgroep:

Zoek uit welke doelgroep er geïnteresseerd is in jouw producten. Dit helpt om enthousiastelingen te vinden voor jouw team. Plaats een pakkende duidelijke foto bij je advertentie en een niet al te lange tekst. Wees wel duidelijk, zeg wat je doet en doe wat je zegt. Als ik heel eerlijk ben zal ik niet snel reageren op al die advertenties waarin je bergen met geld kan verdienen zonder er ook maar iets voor te hoeven doen, de meeste van ons zullen echt niet slapend rijk worden.

 

2. Enthousiasme en Nieuwsgierigheid:

Als jij enthousiast bent over je producten en wat je doet steek je een ander aan met jouw enthousiasme.  Van nature zijn mensen nieuwsgierig, wek nieuwsgierigheid op met jouw advertenties.

 

3. Wees eerlijk en professioneel:

Beloof nooit iets wat je niet waar kan maken. Kom professioneel over, weet wat je partnerbedrijf doet en weet wat je producten doen.

 

4. Netwerken:

Een continue factor bij Netwerkmarketing is het uitbreiden van je netwerk en contacten. Netwerken kan op veel verschillende manieren, vindt een manier die bij jouw past en waar je je prettig bij voelt, dit komt beter over bij de ontvanger. Een aantal voorbeelden van Netwerken zijn: Adverteren op de daarvoor bestemde pagina's op bv Facebook, of op je eigen website waar je vervolgens weer reclame voor maakt. Ook Instagram en Twitter worden veel ingezet als Netwerk tool.  Daarnaast kan je bv. via Messenger of naar vrienden van vrienden berichten sturen waarin je aangeeft op zoek te zijn naar teamleden, je een mogelijkheid voor extra inkomsten aanbied of vraagt of deze mensen je willen helpen door jouw vraag voor teamleden te delen en dit zo aan geïnteresseerde door te geven.

 

5. Contact:

Mensen zullen gaan reageren en vragen stellen. Probeer eerst in contact te komen met de persoon. Kijk even op haar/zijn Facebook, misschien staat daar wel een hobby vermeld of een foto van bv een baby waarover je een gesprek aan kan proberen te gaan. Probeer deze geïnteresseerde, geïnteresseerd te houden. Wees dus persoonlijk geïnteresseerd en begin het gesprek niet direct over inschrijven etc. Dit doe je natuurlijk wel als deze vraag direct aan je gesteld wordt.

 

6. Wees een coach:

Help je teamleden verder te groeien. Begin na inschrijven met het helpen met opstarten. Vraag regelmatig hoe het gaat. Geef een like op de door jouw teamleden geplaatste advertenties. Maak bv een chat of Facebook groep aan waarin je motiverende teksten zet en natuurlijk nieuws vanuit het Partner bedrijf. Wees professioneel maar ook persoonlijk betrokken bij je teamleden en geef complimenten. Wees goed op de hoogte van wat je Partner bedrijf doet, voor staat en bouw je kennis uit over de producten die zij aanbieden.