Home ♡ » Zo vindt je jouw perfecte Trouwjurk ♡

Een trouwjurk kiezen is heel persoonlijk en het zoeken naar jouw perfecte trouwjurk is als het goed is één van de allermooiste onderdelen van de trouwplanning. Maar hoe zorg je er nou voor dat dit ook echt een happymoment wordt? Daarom heb Ik een aantal do's en dont's op een rijtje gezet die je hiermee kunnen helpen.

Do's:

Het belangrijkste uitgangspunt bij het zoeken naar jouw perfecfe trouwjurk is dat je dicht bij jezelf, jouw persoonlijkheid blijft. Weet wat bij jouw past en wat jouw stijl is, doe online research en denk daarbij aan hoe jij wil dat jouw bruiloft eruit gaat zien. Denk ook goed na over de kleur en of deze kleur wel bij jouw past, wit heb je namelijk ook in heel veel tinten. Mocht je hier zelf echt niet mee uitkomen dan kan je bv een kleuren test laten doen.

Zorg voor een passende look!
Stem jouw jurk af op het weer, trouwlocatie of op een eventueel thema:

Trouwen op het strand?
Ga voor  een trouwjurk die niet helemaal op de grond valt, met een lichte, zwierige stof. Een trouwjurk met een lange sleep of een jurk met een te wijde rok zou ik je afraden. De sleep glijdt niet over het zand an zal heel zwaar en vies worden en een te wijde rok zal door en over het zand slepen en wordt dus ook zwaar en vies.  Zorg er voor dat je je in je jurk goed kan bewegen. Hou ook rekening  met je schoenen. Er zal zand in je schoenen komen en je zal ze dus aan en uit moeten doen, koop je schoenen dus niet te klein/strak.

Trouwen in de winter?
Ga voor een jurk waar een jasje overheen kan wat je makkelijk aan en uit kan doen. Ook een jurk met een stola/brede sjaal is een aanrader voor bij je trouwjurk in dit seizoen. Een stola van nepbont is op dit moment de trend. Dit staat super chique en is ook lekker zacht en warm.

Een bruiloft met een kleur als thema?
Ja dan is het eigenlijk wel de must dat de Bruid een jurk in de kleur of een kleur donkerder of lichter dan de thema kleur.

Iets persoonlijks of iets van emotionele waarde dragen bij je touwjurk?
Het os ondertussen toch wel iets van deze tijd dat je op je trouwdag persoonlijke dingen waar jij en je partners emotionele waarde aan hechten dragen. Kies, als deze er zijn natuurlijk, voor een sieraad. Een ring van oma of de oorbellen van je moeder bv. 

Pas diverse modellen jurken!
De meeste bruiden droomde als klein meisje al van hun droomjurk maar staat deze wel bij jou? Ik raad je aan om een dag "passen" te plannen. Pas dan ook verschillende modellen  jurken, ook jurken die je eigenlijk helemaal niet in je hoofd hebt als jouw trouwjurk. Het kan namelijk best wel eens zo zijn dat de jouw droom jurk je helmaal niet staat maar een jurk die jezelf nooit zal kiezen juist jouw jurk is. Neem iemand mee die eerlijk is en haar mening durft te geven. Vraag ook advies aan de medewerkers in de winkel.

Denk na, stel vragen en probeer je jurk ui!
Yes, je hebt jouw jurk gevonden, klaar! Nee, eerst nog even dit. Natuurlijk wil je op je trouwdag er op je mooist en helemaal perfect uitzien maar je moet je jurk wel een hele dag aan, je er goed in voelen en je kunnen bewegen. Test of stel jezelf de vraag of je in jouw jurk bv kan dansen, of je er makkelijk mee kan gaan zitten en hoe je in je trouwjurk naar de wc moet gaan.
 in deze trouwjurk dansen? Kan ik er makkelijk mee zitten?

Kies het juiste ondergoed!
Draag ondergoed waar je je goed invoelt en doe dit ook aan als je jurken gaat passen. Zorg ervoor dat het lekker draagt en niet knelt en dat het niet zichtbaar is in je jurk.

Het aller belangrijkste, niet vergeten!
Genieten en plezier maken. De dag zal omvliegen en je wordt geleefd door een strakke planning. Laat los, als je een ceremonie meester hebt zal hij/zij de organisatie en planning van je overnemen. Heb je deze niet, ga je niet druk maken om kleine dingen die niet helemaal goed verlopen. Laat het los, het is jullie dag en voordat je het weet is deze  weer voorbij. Dus regel nummer 1, geniet, maak plezier en straal!

Don'ts:

Ga niet voor 1 stijl!
Focus je niet op 1 model jurk. Pas meerdere stijlen jurken ook al wil je geen andere stijl of heb je hier gewoon geen zin in. De juiste trouwjurk kiezen  is echt heel persoonlijk. Het kan best wel eens zijn dat het model jurk waar je al die jaren over gedroomd hebt je echt niet staat.

Vermijdt Trends!
Modellen of kleuren trends zijn leuk maar denk goed na of dit wel bij jouw past. Ga voor een trouwjurk die tijdloos is, als jij deze draagt maak jij de jurk uniek.

Budget!
Natuurlijk wil je jouw droomjurk maar bedenk van te voren goed wat je hieraan uit wilt geven. Een trouwjurk kan best prijzig zijn en je hebt de jurk maar 1 keer aan. Stel dat je jouw droomjurk gevonden hebt maar dat deze 2 keer zo duur is als wat je ervoor uit wilt geven, of te spenderen hebt vraag jezelf dan af of de jurk het waard is en waar of op wat je dan zou kunnen besparen.

Jij bent jij en wees daar trots op!
Laat je niet ontmoedigen door dingen aan je lichaam die je minder mooi vindt. Iedereen is u eik en iedereen mag en kan er mooi uitzien als je maar je zelf bent. Ook voor vrouwen met bv een maatje meer, kleine borsten, dikke billen, brede heupen, korte benen zijn er prachtige jurken verkrijgbaar.


Neem niet teveel mensen mee als je gaat passen!
Hoe meer mensen, hoe meer meningen, dat werkt niet. Gebruikelijk is dat je je moeder en/of zus en je toekomstige schoonmoeder en/of schoonzus meeneemt. Neem in iedergeval iemand mee die jou goed kent, weet wat jouw smaak is, eerlijk is, haar mening durft te geven maar ook respect heeft voor jouw mening.

Geen pompeuze, overheersende accessoires!
Bruidsaccessoires maken jouw trouwlook compleet en helemaal af maar ga hier niet te ver in. Hou je accessoires rustig en zorg ervoor dat je trouwjurk het middelpunt blijft.